keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Hiuksia kerrakseen

Bad Hair Day? Tämä tuntuu olevan kaikkien ongelma joskus. Toisinaan hiukset ei vain uhmaavat painovoimaa, muistuttavat neljän tuulen hattua tai värjäyksen lopputulos ei ole ihan sitä mitä piti. (Kuten kaverian tulen punainen josta tuli purkkapinkki..)

Miul on luonnostaan hyvin vahva, vaalea tukka, suoranainen kultakutri, ei siis ihmekkään etten suosi tätä omaa väriäni. :D 
Ensimmäisen kerran värjäsin hiukseni kestovärillä ollessani yläasteella. Kokeilin muutamaa mustaa ja punaistakin mutta jostain syystä oma hiuslaatuni on sellainen ettei siihen oikein mikään tunnu tarttuvan, varsinkin se punainen on väri joka valuu suoraa viemäriin. Yläasteen jälkeen löysin Ferian värit jotka tarttuivat kuin terva ja musta oli todella sitä. Tämä oli ykkös värini useita vuosia. Yläasteella sanoin että tulen hommaamaan elämäni aikana ainakin rastat, keesin ja kaljun, eivätpä muut uskoneet.

Mie 15v. (pahoittelut huonosta laadusta, vanha skannattu kuva)

Yläasteen jälkeen hankin myös vuosia kaipaamani rastat. Kampaajat kauhistelivat kuinka voin pilata näin kauniit ja kiiltävät hiukset mutta rastat tahdoin ja ne myös otin. Monta tuntiahan siinä sai istua, tukkaa kerrostettiin koska sitä oli liikaa, vedettiin vahvimmat hapetteet mitä löytyi että saatiin riittävän hamppuiseksi, ja monta tyttöä kävi tukkaa takuttamassa. Elämäni ensimmäisen kerran olin oikeasti parturilla ja sain vielä paplarit päähän! :D Se näytti hiukka koomiselta ja herran jesta sitä permanentti aineen hajua, jotain harvinaisen hirveää! Itselläni on vissiinkin hajuste allergiaa + astmataipumus joten siinä vaiheessa kun piti päänsä kääntää kenoon hiusten huuhtelua varten, tuntui henkitorvi vetävän täysin tukkoon. Vaikka hiukset oli pestykkin, haju jäi todella vahvasti tukkaan, kun äiti tuli hakemaan minua saatiin kotimatka ajaa auton ikkunat auki koska ei siellä muuten kestänyt puolen tunnin matkaa olla. Mutta rastat olivat ihanat!

4.1.2006
Valitettavasti rastat eivät olleet minulla kovin pitkään. Hiuslaatuni aiheutti pienoisia ongelmia, kun hiukset kasvoivat, juuri ei tykännyt rastoittua ollenkaan vaikka sitä yritti takuttaa, kieritellä ja vahata. Ja päänahka.. en tiedä vieläkään onko itselläni psori taipumusta vai onko hiukseni oikeasti vain niin paksut ettei päänahka pääse hengittämään mutta se kutina ja pöllyävän päänahan määrä oli kamala, lopulta tuskastuin siihen niin että purkasin rastani. Ehkä vielä joskus yritän näiden kanssa uudestaan.

Tällä mallilla hiukset olivat ennen ajoa.

Juurikin tämän ongelmallisen päänahkani takia ajoin itselleni keesin pari vuotta takaperin. Kuinka ihanalta se tuntuikaan kun ensimmäisen kerran tunti tuulen ja sateen päänahassa, kuinka punainen se olikaan kun puolet päänahasta lähti ajelukoneen mukana. :D Kirjaimellisesti, tässä vaiheessa aloin juurikin epäillä psoria koska se irtosi isoina levyinä. Ajoin hiukseni säännöllisesti sen jälkeen ja kun se oli lyhyt rasvasin sitä ahkerasti. (kalju kiiltää!) Sain päänahkani parhaaseen jamaan mitä se on ollut sitten kakara vuosien ja olin tyytyväinen että rohkenin sen ajaa pois. 


Koska hiusten muotoilu on itselleni haastavaa allergioiden takia, pidin keesini lyhyenä, parturoituna oli niskasta varmaan 5cm mutta tukkani kasvaa todella nopeasti. Päältä keesi oli hiukan pidempi ja etuhiukset pitenivät reilusti kampasin ne kuvan mukaan, eräs kaverini reiluna sanoi että näytän kuvassa ihan hitleriltä. :DD Mutta tämä mitta oli iisi, kun vain jaksoi kerrostaa hiuksia tarpeeksi leikatessa, sen sai vain käsin möyhittyä pystyyn, ei tarvinut miljoonaa kiloa tököttiä, jos tukka ei tykännyt asettua kasteli sen ja laittoi vähän muotovaahtoa niin oikaisi hyvin sojottavat pirun luonnonkiharat. Pari ensimmäistä keesin leikkuu kertaa kävin parturikaverini pakeilla että sain sen oikeasti siistiksi. Kaveri oli hyvin tyytyväinen että sai tehdä välillä muutakin kun perus hiusten siistimistä ja mummo permanentteja. Mutta hyvin ahkerasti hänkin kirosi tätä hiusten määrää, ohensi ja ohensi, lattia lainehti hiuksia mutta silti ne ei tuntuneet päästä vähenevän. Sivut ajelin yleensä Marian luona käydessä, hän kun pitää kokokaljua ja omistaa koneen, ei tarvinut miun ostaa omaa, muutaman kerran kyllä höyläilin mutta se oli turhan aikaa vievää hommaa näin neuroottiselle ihmiselle. :P Annoin kyllä keesinkin lopulta kasvaa niin pitkäksi että siihen sai laitettua kuiturastoja. Yksi yö kun piti Marian kanssa pysyä hereillä alettiin letittämään, hyvin sai muutaman tunnin kulumaan.

Koko kaljustani ei oikein ole kuvia, tämäkin on webkameralla otettu.

Siinä vaiheessa kun väsyin jatkuvaan hiusten ajamiseen ja leikkaamiseen, ajoin kaiken pois ja päätin aloittaa hiusten kasvattamisen ihan puhtaalta pöydältä.
Se että lähtökohtana oli oma luonnollinen väri eikä vuosien mustaa väri kerrosta, antoi paljon vapautta hiusten värjäämisen suhteen joten väriä elämään!
Suosin Directions sarja värejä, vuosia sitten käytin Midnight Blueta mutta nyt tahdoin hiukan kirkkaamman sinisen joten vaihdoin sävyyn Turquoise ja Atlantic.

Tässä taitaa olla Atlantic ja Violet mix
Jos shokkivärin tahtoo tarttuvan kunnolla ja värin tahtoo olevan kirkas, tarvitsee oma tukka vaalentaa. Suosin Directions sarjan omaa vaalennus ainetta, ei ole niin myrkkyä kuin nuo marketti tökötit jotka lemppaa sit koko talossa ja aiheuttaa mukavaa astmahöökää. En nyt tiedä vaalentaako sit yhtään sen paremmin, mutta ainakin StarGazerin aineeseen verrattuna paljon parempi. Hirvittävää levitettävää kyllä kun koostumus muistuttaa lähinnä sulanutta sinitarraa. Tahtoisin kyllä muutenkin nähdä sen hartiamittaisen tukan mihin noi vaalennusaineet ja hiusvärit muka riittää, itse en meinannut saada värjättyä edes tätä lyhyttä tukkaa yhdellä purkilla vaikka reilusti aina ohentelin. Ilmeisesti mulla vain on oikeesti luonnottoman paljon hiuksia.
Mutta, alla kuva vaalennuksen tuloksesta (tuosta ylemmän kuvan väristä). Sinisessä osiossa oli aine puolitoista tuntia, juurikasvussa vähän vähemmän aikaa. Näyttää kyllä kuvassa vaaleammalta mitä oli, luonnossa näytti siniseltä hattaralta. :D


Matias tykkäsi kovasti tästä luonnottoman blondista tukasta, ei olisi varmaan valittanut vaikka olisin jättänyt sen näin, mutte ei kykene, aina kun näin peilikuvani jostain, en kokenut näkeväni itseäni, näytin niin täydellisen vieraalta. Tuntui huomattavasti paremmalta kun sai taas väriä päähän.


Yksi väri ei kyllä vastannut odotuksia, omaan makuuni aivan liian pinkki. Väri oli Pillarbox Red, mitä myyjä mainosti kirkkaanpunaisena, mutta kyllä tässä tukassa tuo Fire on paljon punaisempi.

Vaikka hiusten värjäämisessä menee aina lähinnä hermot ja hirveästi aikaa niin pakko on värjätä, omalla tukalla ei vain kestä olla. :D Kun tukka oli näin lyhyt niin viitsin vielä shokkivärjätä tätä, sitten kun pituus riittää ja alan taas pitämään kuituja niin värjään kyllä tutulla ja turvallisella mustalla. Jos ei tarvitsisi värjätä koko aikaa, näiden värien ylläpitämisessä on kumminkin hommaa kun lähtevät pesuissa pois joten värjätä saa useammin ja vaalentaa välissä jos juurikasvua on ehtinyt tulla. Vaikka käyttäisi kuinka väriä säilyttäviä shamppoita niin haalistuu silti pian ja pesun yhteydessä lähtevä väri sotkee kylppärin lattian. (ja kaikki muut mahdolliset pinnat mihin sitä roiskuu) Valkaisua, värjäystä, siivoamista, lisää värjäämistä... loputonta hommaa. Olis kyllä bueno jos shokkiväritkin olisi kestovärejä! 
Hyvin monta eri väri sekoitusta ja kuviointia ehdin hiuksiini sotkea, kaupan kassaneitikin kysyi olenko kampaaja kun tukan väri on aina erilainen kun nähdään. :D Hiukan äimisteli kun sanoin että en ole, värjään ja leikkaan kyllä tukkani itse. Huvittavin kyllä oli kun olin sairaalassa valmisteltavana leikkaukseen niin hoitajat tulivat kyselemään missä olen saanut värjättyä tukkani niin sinisen kirjavaksi eivätkä käsittäneet kuinka joku saa itse värjättyä hiuksensa usealla värillä. (silloin oli kuviointi joka meni takaraivolla) Itse enemmän jaksan ihmetellä jos joku ei oikeasti osaa värjätä hiuksiaan itse jollain kaupan perusvärillä edes.


Koska Rockjetissä oli pitkän aikaa lila väri loppu, ostin cybershopista Crazy Color merkkisen ja petyin karvaasti, värin piti olla Hot Purple mutta ei kyllä ollut sinne päinkään, ei se ollut lilaa nähnytkään. Pohja oli blondattu enkä usko alla olleen värin kyllä vaikuttaneen loppu tulokseen, silti tukasta tuli sininen. Eikä edes tasainen sellainen, jouduin värjäämään seuraavana päivänä uudestaan että sai siistin näköisen. Väriä kyllä oli edelliselläkin kerralla koko tukassa mutta ei vain tarttunut, koko putellin jouduin sotkemaan tähän nysään tukkaani vaikka olkapäille ulottuvaan pitäisi muka riittää. Ensimmäisen pesun jälkeen tukka oli tumman ja vaaleansinisen kirjava, raidoitetun näköinen, muutaman pesun jälkeen väri oli lähtenyt paikoitellen kokonaan eikä sitä kehdannut enää itsekkään katsoa joten kestoväriä päälle.


Tällä mallilla hiukseni ovat nyt, odottavat rastojen laittoa. Tällä hetkellä juurikasvu on järkyttävä mutta en viitsinyt alkaa värjäämään välissä kun tietää kuitenkin joutuvansa värjäämään ennen rastojen laittoa.Täytyy nyt yrittää oikeasti saada pian tehtyä rastat loppuun, about 70 tehtynä joten eiköhän niillä kohta pärjätä, sitten kun vielä saadaan Marian kanssa aikataulut mätsäämään niin että saadaan laitettua ne päähän asti. Hyvä tekosyy mennä Pirkkalaan pariks päiväks yökyläileen. ;D Marian kanssa laitetaan rastat aina tiiminä, jos alkaisin laittamaan noita itse menisi siinä varmaan viikko. Huono verenkierto ja selkä niin ei käsiä jaksa kovin kauaa ylhäällä pitää.

Kaipaan välillä järjettömästi keesiäni, jos kasvattaminen ei olisi näin veemäistä olisin varmaan palannut siihen jo... ehkä sitten joskus kun taas menee hiuksiin heremo. Nyt kun hiukset ovat olleet pitkän aikaa perus mustat, olen alkanut kaipaamaan myös noita värejä, piristivät jotenkin ilmettä niin paljon. Olenkin harkinnut että kun rastat ovat olleet päässä ja olisi taas värjäyksen aika voisin yrittää vaalentaa tämän vielä ja tilata ebaysta sinistä kestoväriä, jotain kiinatavaraa se oli. :D Katsoo sitten onko se oikeasti yhtään sininen ja pysyykö sen paremmin kuin nämä semi-permanent värit. Jos ovat yhtään sitä mitä kuvat lupaa, olisi kyllä eri hieno, ehkä sitä ei tarvitse tyytyä olemaan ihan arkisen näköinen!

 Hiukka taas venähti tämä sepostamiseni. :D Mutta kertokaahan jos teillä on mielipiteitä parhaasta hiusväristä/mallista minulle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti