sunnuntai 17. elokuuta 2014

Lumoutunut Elumenista

Työ vei kaiken energian, kesäloma oli aivan liian lyhyt ja helteinen, joten eihän sitä taas ole ehtinyt kirjoitella vaikka on pitänyt. Nyt kuitenkin sain vihdoin jotain aikaiseksi joten pitäähän tulostakin saada esitellä!

Kuten edellisestä postauksestakin huomasi, hiukset kaipasivat värjäystä kipeästi. Syy juurikasvun järkyttävään venymiseen oli se että olen niin tympääntynyt aina samaan tavallisen tylsään mustaan tukkaan. Tahdoin hiuksista taas ihanan siniset mutta shokkivärien kanssa läträäminen on ikuisuus projekti, väri pysyy hyvänä ehkä sen muutaman pesun ja omat hiukseni tunnetusti imivät väriä kuin sieni joten pieni purkki väriä teki vain vihaiseksi ja pidemmän päälle rahapussilla olisi käyttöä enintään kärpäslätkänä. 
En päässyt eroon pakkomielteisestä ajatuksesta sinisistä hiuksista joten käännyin ihanan ystävämme ebayn puoleen. Tarjonnasta löytyikin sitten monen merkin vaihtoehdot sinisestä KESTOVÄRISTÄ ja huokeaan hintaan. Olin kuitenkin hyvin skeptinen, onko tämä sitten oikeasti sininen ja kestoväri, ei mikään mikä valuu suoraa viemäriin kuten shokkivärit. Varmaan pari kuukautta seilasin ajatuksissani vaihtoehtoja mutta en päässyt päätökseen. About 5€ hinta väri putelista ei olisi suuri kriisi vaikkei värjäyt olisikaan toivottu, aina voisi värjätä mustalla päälle. Yritin muutamalta myyjältä kysellä miten värit toimivat, mikä mahtaisi olla värjäystulos jne... Kaikki sanoivat että vaatisi vaalennuksen. Ei, ei ja vielä kerran ei, en minä sitä tahdo, olen laiska hiusten värjääjä eikä hiusten pilaaminen jatkuvalla blondaamisellakaan ollut mitenkään houkutteleva idea. En näe pointtia siinä että saadakseni pois sentin juurikasvun, on ensin tukka vaalennettava, annettava toipua (missä vaiheessa juurikasvu alkaa taas jo näkyä) ja sitten laitettava vasta väri. Joka kuukausi, jos ei useamminkin. Not good.

Koska en saanut selvyyttä asiaan, käännyin goottikirppiksen puoleen ja kysyin onko heillä kokemusta ko, väreistä tai suosituksia jostakin muusta sinisestä kestoväristä. Mukavasti ihmiset vastailivat ja oikeastaan kaikki suosittelivat Elumenia. En ollut kuullutkaan koko väristä eikä ihme, suomessa sitä käyttävät muutamat kampaamot eikä sitä myydä yksityisille ollenkaan joten sitä halajavat joutuvat ostamaan ulkomailta. Ebaysta sitä löytyi muutama kappale mutta hinnat olivatkin sitten yli 20€ + toimituskulut joten en ollut selannut sinne asti. Hyvin eriäviä mielipiteitä sain ihmisiltä siitä tarttuuko vaalentamattomaan tukkaan, saatikka jos hiukset on hyväkuntoiset. Koska kuitenkin kaikin puolin muuten väri sai ylistystä ja toiset sanoivat että tarttuu periaatteessa paremmin mitä paremmassa kunnossa hiukset ovat, päätin sijoittaa värin testaukseen, saisi sen ylimääräisen sitten kaupattua eteenpäin jos ei omalle tukalle sovi. Neuvojen ja googlettelun perusteella päädyin ostamaan värini Hagel nimisestä saksalaisesta verkkokaupasta. Väri on tällä hetkellä vieläpä tarjouksessa ja uudet asiakkaat saavat 5€ alennuksen. Hiukan haasteellista kun verkkokauppa on vain saksaksi mutta onneksi googlen kääntäjäkin jopa toimii saksalle aika hyvin. :D Postikulut olivat kiinteät 8,50€ joten useamman purkin tilaaminen kerralla on ihan kannattavaa. Paketti tuli viikossa kotiovelle toimitettuna.


Mutta itse värjäys operaatioon! Tässä kuvassa näkyy lähtökohta, massiivinen oma vaalean ruskea juuri. En alkanut tosiaan blondaamaan ollenkaan, mustasta se olisi hyvin veemäistä eikä lopputulos olisi koskaan tasainen joten aikomuksenani on jatkossa värjätä juurta ja saada näin liukuväri. Jos värjäys siis onnistuisi. :D Hiukan pelotti sekin että tuleeko tähän pohjaan lätkäistystä sinisestä vihreä.

Vaatimustasoni ei ollut huima:
a) hiukset pysyy päässä
b) väri tarttuu ja pysyy edes muutaman pesun
c) vaikka olisikin tumma, riittää että on tunnistettavasti sininen

Iski pieni tenkaanpoo kun värin mukana ei tullut minkään sorttisia käyttöohjeita. Käsittääkseni kampaajat saavat erillisen koulutuksen tämän värin käyttöön koska toimintaperiaate ei ole aivan perinteinen, värin tarttuminen nimittäin perustuu sähkövaraukseen. Elumen on kestoväri mutta suoraväri, eli ei vaadi sekoittelua vaan voidaan laittaa suoraa purkista päähän. Väri ei myöskään sisällä ammoniakkia eikä hapetteita joten ei tuhoa hiuksia vaan pitäisi jopa tehdä niistä parempi kuntoiset. Jos olet kiinnostunut näistä niin lisä infoa löytyy täältä. Kuulemma pitäisi sopia myös monille niistä jotka saavat normiväreistä allergia oireita.

Käyttöohjeiden puuttuessa turvauduin googlen apuun ja luin keskustelupalstaa aiheesta. En saanut selkoa siihen saisiko hiuksia pestä ennen käyttöä, pitääkö tukan olla kuiva vai kuinka joten itse päädyin siihen että pesin tukan Directions esipesu shampoon jämillä. On siis tarkoitettu käytettäväksi ennen Directions shokkivärien käyttöä parantamaan värjäyksen tulosta. Kuivasin hiukset hiustenkuivaajalla.

Toiset olivat valittaneet värin sotkevuudesta ja valuvasta koostumuksesta mutta itselläni ei ollut mitään ongelmaa kummankaan suhteen, väri sotki harvinaisen vähän! Toki jos värjäys tapasi on yleensä sellainen että väri on pitkin naamaa niin toki silloin nahkasi olisi sininen. :D Mutta ei valunut, oli hyvinkin geelimäistä ja sai levittää ihan huoletta. Itselläni ei ole sellaisia värin sekoittelu kuppeja joten ostin hagelilta myös elumenin pulloihin tarkoitetun värin levitysnokan. Helpotti laittamista mutta levitystavasta riippuen pärjäisi ehkä ilmankin. Itse laitoin värin hiustenjuureen, josta levitin sen siveltimellä kohti latvaa ja vedin läpi vielä kammalla.

Foorumilta löysin neuvon myös vaikutusaikaan ja huuhteluun. Kuulemma lämmön kanssa vaikutusaika 20 min, kylmänä 30 min. Minä vedin tottumuksesta värjäysmyssyn päähän (shokkivärien kanssa siitä pitäisi kuulemma olla jotain apua niin aikoinani ostin) ja annoin olla puoli tuntia. Tässä vaiheessa väri ainakin näytti positiivisesti siniseltä kuten purkista tullessaankin. 

Erikoinen ohjeistus oli huuhtelun kanssa, suositeltiin että hiukset pestäisiin huuhtelun yhteydessä kahdesti shampoolla. Yleensä kun ei saisi värjätessä laittaa kuin sen oman hoitoaineen. Mutta tämän ohjeistuksen mukaan menin, huuhdoin ensin väriä vedellä kumihanskat kädessä ja saippuoin. Huuhtelun jälkeen laitoin vielä uudestaan shampoota ja sekaan vähän hoitoainetta että saan tukan vielä harjattua aukikkin. Annoin vaikuttaa hetken ja huuhdoin pois. Väri ei tuntunut valuvan juuri ollenkaan eikä sotkenut lattioita ym kuten shokkivärit tuppaa huuhteluvaiheessakin aina tekevän. 

Erottaisitko siniseksi?

Kuivattelun aika..... kun hiukset olivat kuivuneet jonkin verran uskaltauduin katselemaan tulosta tarkemmin. Kylppärin peilissä näytti hyvin tummalta, tunnisti siniseksi lähinnä päänahan sävystä. :D Itselleni perinteiseen tapaan väri ei ollut täysin tarttunut etuhiuksiin (en tiedä miksi mutta värit ei yleensä koskaan tykkää jäädä niihin) joten ajattelin että paikkailen sitä seuraavana päivänä jos tulos ei hiusten kuivuttua näytä paremmalta. 

Seuraavana päivänä ajattelin etten anna kerta käytön lannistaa, käytetään nyt ainakin tuo purkkiloppuun jos se tulos vaikka paranisi kuten valmistajatkin lupailee. Mitä useampi kerros väriä, sen intensiivisempi väri sanoo siis mainokset. Kävin siis hiukset vielä läpi mahdollisten värjäämättä jääneiden kohtien varalta ja paikkailin niitä mistä väri näytti huuhtelussa lähteneen enemmän. Tällä kertaa en pessyt hiuksia ensin vaan olivat täysin eilisen jäljiltä. Taasen puoli tuntia ja yhden shampoo/hoitoaine sekoituksen jälkeen värjäys tulos oli tämä:


Selkeästi sinisempi väri! Sävy riippuu paljon valaistuksesta, välillää näyttää melkein mustalta ja välillä on tosi räikeä, nämä kaikki kuvat on otettu meidän partsilla luonnonvalossa. Mutta se on sininen ja ihminen eri happy happy! ^^ Kunhan tukka tästä kasvaa ja saa sinisen pidemmälle osiolle niin erottu varmaan vielä paremmin, tämä on vain alkua. Väriäkin tuntui jäävän putelliin vielä kolmatta käsittelyä varten, suoravärien ihanaa puolta että säilyvät vaikka on avattu, ei tarvitse nysään tukkaan kaataa puolta litraa väriä vaan voi oikeasti käyttää vaikka sen kymmenen kertaa. :) Ehkä tämä väri lopulta kuitenkin on hintansa väärti, katsotaan kuinka tämä lähtee tästä haalistumaan ym, nyt vaikuttanut kuitenkin hyvältä. Päänahka kutissut lievästi, johtunee varmaan ihan siihen jääneestä väristä mutta helpottanee kun se lähtee pois. Mutta ei värinpoiston aiheuttamaa astmahöökää ja koko kämpän löyhkäämistä, ei perus hiusvärin kirvelyä ja polttoa päänahassa. :D Muistakaa muuten käyttää niitä hanskoja kun värjäätte/ huuhtelette väriä, itse unohdin toisen päivän huuhtelu kerralla ja käsi muistutti lähinnä pahoinpideltyä smurffia.


Vähän venähti tämä postaus kun yritti selostaa kaiken oleellisen, toivottavasti saitte jotain tolkkua ja apua tästä. Hiuksista muuten tuli kiiltävät ja itselleni vähemmän mieluisana puolena hiusteni luonnollinen kiharuus korostui, hiukset pitkin naamaa.


En löytnyt googlettamalla mitään kaiken kattavaa värikarttaa näiltä mutta on laaja ja koska kaikkia sävyjä voi sekoitella keskenään voi luoda oman sävynsä. Löytyy ihan perusvärit ja sitten nämä erikoisemmat. Tämäkin sen verta vanha että tuo minun sävyni on vielä BB@all nykyisen BL@all sijaan.

Elumenilta löytyy myös erilaisia hoitoaineita sekä vaalennus- ja kiinnitysaine näille hiusväreille mutta niiden toimivuudesta on oltu hyvin montaa mieltä. Mutta kuulemma perinteisillä vaalennusaineilla tätä väriä on lähes mahdotonta saada pois joten se sitten on ja pysyy jos ei tahdo tuota näiden omaa vaalennusta käyttää. Joten ennen kun värjäät, ole varma väristäsi. :)

Mukavia viilenneitä päiviä kaikille!

PS: Onko kukaan muu lähdössä Taffin steampunk bileisiin syyskuussa? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti