keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Riina, Ruotsi ja ostostelu

HUPPARI: Lip Service - Hyper Intelligence (Bizzare)  
TOPPI: Lip Service - Straps Of Mercy "Body Electric" (eBay)
MINIHAME: Lip Service - Hyper Intelligence (eBay)
VYÖ: (RockZone)
SUKKAHOUSUT: (H&M)

Bileistä kun oli ehtinyt toipua niin lähdettiin uuden ystäväiseni Riinan kanssa käymään yhdessä Ruotsissa ostosmatkalla. Itse en ole laivalla käynyt varmaan 5-6 vuoteen joten ihan kivaa vaihtelua elämään, Tukholmassakaan en ollut koskaan ennen käynyt vaan Ruotsin puolella käymiset on rajoittuneet rajan ylittämiseen lapin kautta joskus 15 vuotta sitten. Kiesus että voi tuntea itsensä vanhaksi! 

Oltiin ensin yö laivalla ja seuraavana aamuna kunnon ruokatankkauksen jälkeen maihin. Meillä oli ajatuksena hypätä bussiin ja ajella vanhaan kaupunkiin ettei koko aika menisi kävelyyn mutta ei mennyt homma taas ihan suunnitelmien mukaan... Ei meinattu löytää meidän bussipysäkkiä ja siinä vaiheessa kun löydettiin, meille selvisi että sitä varten olisi pitänyt etukäteen hommata jostakin paikasta X bussikortti, käteismaksu ei kuulemma kelpaa. Hiukka oli sellainen WTF fiilis... Tuntui aivan järjettömältä ettei yksittäistä yhden suunnan bussimatkaa voi maksaa bussissa, mutta koska oltiin tästä mukavasta yksityiskohdasta täysin tietämättömiä jouduttiin sitten silloisessa yli 20 asteen helteessä kävelemään keskustaan. Onneksi oli sentäs kartta hommattuna että tiesi missä on menossa. :D 

Vanha kaupunki päätettiin jättää kiertämättä, koska meillä ei ollut mitään varmuutta olisiko siellä edelleen ollut Rocktown nimistä liikettä. Ehdittiin me 5 tunnin aikana kuitenkin käydä neljässä alternative kaupassa, kawaii liikkeessä ja New Rockeja myyvässä kenkäkaupassa  ihastelemassa ja tuhlaamassa rahaa. Kateeksi käy tässä ruotsalaisia kun heillä on yhdessä kaupungissa monia goottikauppoja ja meillä ei ole yhtä ainutta! Köyhä kylä tämä Tamperekkin nykyään. 


Löysin itselleni edullisesti Rockzonelta uuden niittivyön vanhan lahoavan tilalle sekä toisen vyön ihan vain sillä että on niin päheä. :D Molemmat on aitoa nahkaa eivätkä ainakaan vielä ole aiheuttaneet nikkeliallergiaa joten toivon mukaan kestävät käytössä kauan. :) 

SHAMPOO: Directions - Pre-Colour Shampoo (Blue Fox)
HIUSVÄRI: Stargazer - UV Green (RockZone)
HOITOAINE: Directions - Colour Protecting Conditioner (Blue Fox)  
 
Uv-vihreää hiusväriä piti myös samaisesta puljusta saada ostaa testiksi, nykyään kun olen tykästynyt pitämään vihreää tukkaa niin yritän löytää täydellistä väri merkkiä. ^^ Kokeilin aiemmin cybershopin omaa UV vihreää joka oli väriltänsä kyllä todella räikeä siihen ekaan pesuun asti. Tosin nyt nämä Directionsin luottoväritkin on tarttuneet jokseenkin huonosti, juurikasvun blondaus alkaa pilkoittaa läpi melkein ekan pesun jälkeen ja haalistuu todella nopeasti joten nappasin Directionsin omaa pre-color shampoota ja väriä suojaavaa hoitoainetta Blue Foxilta. Ainakin ennen tuo pre-color on ollut erittäin hyvä, käytinkin sitä aina ennen shokkivärien laittoa. :)

Tämän hetkisessä tukassa väreinä Directions Lagoon Blue ja Apple Green
 
Käytiin myös liikkeessä nimeltä C.U.M. Clubwear.. Se oli ainut liike josta olisin voinut ostaa vaatteitakin, sillä siellä oli kaikkea ihanaa! Jos olisi ollut enemmän aikaa olisin voinut käyttää siellä päivän ihan vain sovittamassa kaikkea mahdollista, liike oli kaksi kerroksinen joten valinnanvaraa löytyi. Hinnat vain oli aika hatusta vedetyt, Phazen pvc vaatteetkin maksoivat varmaan tuplasti sen mitä muualla. Shock Store oli itselleni lievä pettymys sillä toivoin näkeväni siellä nettisivuilla olleita Lip Servicen vaatteita, mutta ei siellä ollut kuin yhdet ainoat PVC shortsit. Oikeastaan vaatevalikoima tuntui painottuvan Killstarin vaatteisiin kuten vähän jokaisessa goottilafkassa nykyään, tulevat korvista ulos.

Lähdettiin ajoissa kävelemään takaisin kohti terminaalia ja voin sanoa matkan tuntuneen aivan helvetillisen pitkältä, varsinkin siinä vaiheessa kun tuntui saaneensa auringonpistoksen ja lievän nestehukan sen lisäksi että varpaat oli kaikesta kävelemisestä niin kipeät ettei niille pystynyt laittamaan painoa. Hiukka oltiin Riinan kanssa onnellisia kun päästiin takaisin hyttiin ja suihkun kautta päikkäreille voivotellen rusahtelevaa selkää ja särkevää lonkkaa. Piti alunperin käydä laivan kylpylässäkin uimassa, mutta jos siitä olisi pitänyt lähteä vielä uimaan, olisin todennäköisesti hukkunut porealtaaseen saadessani vuosituhannen jalkakrampin. Jos joskus on ollut vanha ja raihnainen olo niin silloin. :D 
Onneksi sai laivalla palkita itsensä ahkerasta kävelystä käymällä mussuttamassa ylihintaista juustokakkua. ^^ 

Pakko muuten saada ylistää Silja Linen laivalla ollutta Fast Lane nimistä ruokapaikkaa. Syötiin siellä molempina iltoina jotka laivalla oltiin ja palvelu oli todella hyvää. Shoppailupäivän jälkeen ennen tax freehen menoa kävin kysymässä voinko saada tofu nuudeliannoksen ilman teriyakia. Kassaneiti ei osannut tähän vastata, mutta pääsin kysymään asiaa kokilta. Kokki sanoi ensin että ne on valmiiksi sekoitettuna heillä keittiössä joten erottelu ei onnistu, mutta hetken pohdittuaan totesi hakevansa alakerrasta ainekset tehdäkseen minulle erillisen annoksen ja muisti myöskin eiliseltä ettei paprika käy . Totesin tämän olevan hyvä juttu, tullaan vähän myöhemmin syömään. Kuitenkin tämä "vähän" venähti odotettua pidemmäksi ajaksi kun Riina sai migreeni kohtauksen. :/ Riina oksensi hytissä eikä syömään lähtö siinä olotilassa ollut mikään ykkösvaihtoehto joten Riina meni lepäilemään ja odottamaan lääkkeiden auttamista. Ilmeisesti siinä vaiheessa kun päästiin ruokalalle asti oltiin vielä hypätty taas suomen aikaan ja olivat juuri vaihtamassa yömenuun. Riinan aiemmin valitsema ruoka oli ko. listalla, mutta sillä hetkellä kassalla ollut nainen sanoi ettei nuudeleita enää saa. Meinasi iskeä jo lievä paniikki että joudunko oikeasti olemaan koko päivän syömättä kun muita vaihtoehtoja ei ollut. Aiemmin kassaa hoitanut nainen ilmestyi keittiöstä joten kysyin vielä epätoivoisena häneltä eikö ruokaa saa enää ja hän kertoi kokin hakeneen tykötarpeet aiemmin ja ruokani on keittiössä jo valmiina odottamassa syöjäänsä. Hyvä etten itkuun purskahtanut siinä vaiheessa kun sain annoksen eteeni, ei ole tofu koskaan ollut niin hyvää kuin sillä hetkellä. ^^Tiedän olevani ravintoloille kauhea asiakas, siinä vaiheessakin kun löydän paikan jonka listasta löydän jotakin syömäkelpoista niin silloinkin annosta joutuu monesti muuttamaan. Yleensä tähän tunnutaan suhtautuvan hyvin nyrpeästi ja useamman kerran olen joutunut lähtemään tyhjin vatsoin joten minulle tämän paikan ymmärtäväisyys, huomaavaisuus ja ystävällisyys oli todella merkittävä kokemus. Olisin halannut kokkia jos ei olisi olllut tiskiä välissä. :D

Aamulla piti käydä vielä kahvilla laivalla, sain kulutettua siten viimeisetkin kruunun hilut pois, 4 kruunua jäi joten sanoisin hyvin lasketuksi reissubudjetiksi. :P
 
Olin kovin pettynyt kun tajusin ettei Backstreetilla ole enää ollenkaan myymälää edes hesassa, rakastin niiden Tampereen kauppa aikoinaan ja kaipaan sitä edelleen. Piti kuitenkin paluu matkalla poiketa katsomassa Mortician valikoimaa kun niillä ei taas ole nettikauppaa... Ja ymmärsin kyllä täysin miksi kun liikkeen näin, oli muuttunut todella kämäiseksi ja tylsäksi eikä siellä tuntunut oikein olevan mitään mitä myydä. Vaatteita rakastavana ihmisenä en kuitenkaan löytänyt ainuttakaan vaatetta jota olisin halunnut hypistellä tai josta olisin voinut todeta sen olevan ihana. Suuri pettymys siis, eipähän tarvii toiste käydä. 
VIHREÄ HUIVI: (Aurinko)
TURKOOSI HUIVI: (Kirpputori Ropelli)

KISSA SORMUS: (Aurinko)
FILIGREE SORMUS: (eBay)
PENTAGRAMMI SORMUS: (Aurinko)
KALLO SORMUS: Alchemy Gothic "Crystal Head" (Goottikirppis)
TRIBAALISORMUS: luokkasormus
 

MUSTA SORMUS: (Glitter)
KIVI SORMUS: (Aurinko)
KOUKERO SORMUS: luokkasormus (Kirpputori Silinteri)

Kampissa oleva Aurinko sen sijaan palveli tarpeitani erittäin hyvin, löysin paljon kaipaamani vihreän huivin sekä sormuksia! Ruotsissakin yritin koruja katsoa mutta ei ollut tarpeeksi pieniä kokoja, tuolta löysin 3 ihanaa hopea sormusta ja jopa niin pieniä että sain uuden pikkurilli sormuksenkin. ^^ Olen nyt niin onnellisena ihastellut uusia koruja, varsinkin kun nykyään on onnistunut kasvattamaan taas kunnolliset raatelukynnet joita voi lakatakkin. Tosin Taffin jälkeen olen onnistunut katkaisemaan niistä melkein kaikki joten odottavat taas kasvamista ja teroittamista... asia mitä Matias arvostaa hirvittävästi ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti